KPN ontdekt: vrouwen zijn net als mannen!

KPN is gestopt met het vrouwenquotum dat de vorige topman (m) had ingesteld om meer gelijkheid binnen het bedrijf te krijgen. Hier hadden ze drie bijzondere redenen voor. Die van een enorm gebrek aan inzicht en creativiteit getuigen.

Reden 1: de allochtone mannen kwamen niet meer aan de bak. Er was dus concurrentie tussen minderheden en het bedrijf voelde zich gedwongen om het vrouwenquotum dan maar te schrappen. Dit wijst op een enorm gebrek aan creativiteit. Wat is er tegen meer quota, een voor allochtone mannen en een voor vrouwen? En bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur altijd naar een allochtone vrouw?

Reden 2: – hou je vast – de vrouwen bleken maar weinig te verschillen van de mannen. “Een aantal [sic] leek in gedrag en capaciteit erg op de mannen die er al zaten, inclusief hun tekortkomingen” aldus de woordvoerder in Intermediair. Tja, dan heb ze ook niet nodig toch, die vrouwen. Veel gemakkelijker kennelijk om dan maar een man aan te stellen. Desnoods een allochtone. Ze hadden er bij KPN gehoopt dat vrouwen met hun ‘vrouwzijn’ andere kwaliteiten zouden meebrengen. Maar ja, nu bleek een aantal vrouwen (dus niet allemaal) dat helemaal niet te doen. Diversiteit tussen vrouwen onderling, da’s helemaal verwarrend kennelijk.

Reden 3: er zijn te weinig vrouwen beschikbaar. Alle grote bedrijven vissen in dezelfde vijver, aldus weer de woordvoerder. En die bestaat uit blanke, hoger opgeleide vrouwen tussen de 40 en 50 jaar met dezelfde sociale achtergrond. Los van het feit dat dit argument kennelijk niet geldt voor mannen, lijkt dit mij juist een oproep voor die grote bedrijven. En voor de kleinere. En voor de overheid. Doe daar iets aan! Er zijn hobbels voor vrouwen om mee te doen, kijk daar eens naar. Met opleiding, sponsorschap (steun, geen kruiwagens) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden is in ieder geval aan die vijver een heleboel te doen.

27-9 Nagekomen bericht

De opper-topman van KPN (m) liet via radio 1 weten dat het voorkeursbeleid helemaal niet is afgeschaft, maar is uitgebreid. Naar (ongeveer-quote) “Ehhhh mensen van eh… allochtone afkomst en ehhh mensen met een ehhhh andere ehhh seksuele geaardheid”. Het ongemak spatte eraf. Maar goed, er is diversiteitsbeleid. En hopelijk geeft hij de woordvoerder (m) die zo over vrouwen tekeer ging in de Intermediair  eens goed op zijn falie. Of vervangt hem door een topvrouw. Dit was een prachtige demonstratie van nut en noodzaak van meer diversiteit.

Advertenties

3 reacties to “KPN ontdekt: vrouwen zijn net als mannen!”

 1. Helemaal eens! Ik zou het niet anders geschreven hebben. Ongelofelijke sukkels bij KPN, die waarschijnlijk niet door hebben hoe seksistisch dit is….

 2. Ik begrijp dat jij voor de vrouwen opkomt.
  Mag ik voor elk bedrijf een pleidooi maken voor een verandering in hun personeelsbeleid.
  Onze grondwet schrijft niet voor niets voor geen onderscheid te maken.
  Gender, leefvorm, leeftijd, afkomst, religie of gezondheid mogen geen invloed hebben bij sollicitaties en promoties.
  Er is in heel Nederland nog veel te veranderen!
  Bezorgde groet,

 3. Kijk, ik voel dan zo’n vage onrust aan de ontbijttafel en weet dat het voor geen meter klopt. Die van de allochtone mannen zag ik al wel.
  Maar jij bent ’s ochtends duidelijk wakkerder. En kunt dat meteen zo mooi verwoorden. Beter dan Joop den Uijl zelfs. Die zei altijd: ‘Twee dingen!’ 🙂
  Dank dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: