There are issues that need to be addressed!

Het is makkelijk om kritiek te hebben op bestuurders die grote problemen moeten tackelen. Er zijn veel spelers, tegenstrijdige belangen, er is geld nodig, kortom: los het maar eens op. Maar nu heb ik toch wel een fantastisch voorbeeld gevonden voor een ‘generic-off’.

Gefascineerd heb ik geluisterd naar een interview met staatssecretaris Dijksma op radio 1. Onderwerp: het terugdringen van het gebruik van antibiotica, wereldwijd, om de volksgezondheid te beschermen. Er was een conferentie, er is uitgesproken dat er een probleem is dat op zeer korte termijn opgelost moet worden. Er is bereidheid maar het zal niet makkelijk zijn. Er moet geld komen en er moet samengewerkt worden. Er is een omslag nodig. Er moeten regels komen. Er is een stok achter de deur. Gelukkig zijn er belangrijke principiële afspraken gemaakt. En er komt een vervolgconferentie, waar hopelijk wel iets concreets gemeld kan worden. Maar we zijn er nog niet.

Soms lijkt politiek vrij eenvoudig. Met ‘zoek en vervang’ kun je dit interview voor zo’n beetje elk probleem gebruiken. Zou er een standaardscript klaarliggen in de studio’s?

Luister hier naar de stortvloed aan generics van Dijksma. De bron, met prachtige voorbeelden: de Daily Show. There are issues that need to be addressed!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: