Een stem tegen privacy!

Mijn bonuskaart heb ik niet geregistreerd, maar Appie kan vast moeiteloos met mijn pinbetalingen zien wat ik wanneer koop. Jammer dat ik niet bij de ING bankier want dat had leuke aanbiedingen van het tuincentrum opgeleverd. Mijn facebook is niet openbaar, maar facebook zelf kan en doet van alles met mijn gegevens. Online shoppen zorgt voor stromen en stromen van advertenties voor dezelfde producten (rode laarzen? Meer rode laarzen!! Heeft een mens dan nooit genoeg rode laarzen?). Ik internet regelmatig via openbare, gratis wifi’s en verander mijn wachtwoorden niet vaak. Dom, dom, dom.  Het is hard werken om je privacy te bewaken.

Toch heb ik een petitie getekend om de privacy-wetgeving op een punt minder streng te maken. Na veel nadenken, wikken en wegen. Want eigenlijk kunnen deze wetten me niet streng genoeg. Nee, niet met het toverwoord ‘veiligheid’ van onze keihard-aanpakken-bewindslieden. Heb net een vliegreis achter de rug en voel me al weer genoeg als potentiële terrorist behandeld. En ik weet ook wel dat het soms heel nuttig is als instanties informatie kunnen delen (maar ja… met wie allemaal…?).

Voor mij is het uitgangspunt bij informatie delen: Nee, tenzij. En nu is er zo’n grote tenzij: tenzij er een belang is van gezin, familie en vrienden die in grote onzekerheid zitten omdat iemand spoorloos, onverklaarbaar is verdwenen. Zoals Hanno van Mil, de man van een vriendin. Vier weken geleden vertrok hij naar een bijeenkomst van zijn werk, waar hij nooit is aangekomen. Zijn auto is gevonden met contactsleutels, laptop en telefoon. Van Hanno zelf geen enkel spoor. Alle scenario’s zijn mogelijk: van een misdrijf tot ‘sigaretten kopen’. Door de privacywetgeving mag de politie niet alles onderzoeken omdat het niet zeker is dat het om een misdrijf gaat.

Dit gaat zelfs mij te ver. De onzekerheid en radeloosheid die zeker zijn familie nu treffen, gun je niemand. Daarom heb ik deze petitie ondertekend om de politiek meer mogelijkheden geeft om verdwenen personen op te sporen.

En hou ajb je ogen en oren open voor een spoor van Hanno. Vooruit dan maar, like de facebookpagina Schermafbeelding 2014-05-10 om 12.28.51zoekactiehannovanmil.

 

Advertenties

2 reacties to “Een stem tegen privacy!”

  1. Mooi geschreven.
    Blijft moeilijk dit, want wat als de persoon in kwestie juist alles doet om niet gevonden te worden? Denk aan iemand die in een slechte thuissituatie zit en daarom is vermist, uit vrije wil.
    Dan blijft denk ik als eerst aan de autoriteiten om desbetreffende informatie aan te wenden en degene aan te spreken wanneer deze gevonden wordt.
    Maar ja, als de politie je kan vinden, kan iemand anders dat ook…
    Sterkte en hoop dat er snel duidelijkheid is in het verhaal van Hanno

  2. Duidelijke tekst. Ik ben meteen om en heb getekend! Privacy blijft er toch wel voor goede zaken zoals vermissingen uit vrije wil. En dan nog, als de vermiste persoon aangeeft dat hij/zij niet gevonden wil worden, zal de politie daar zeker rekening mee houden. Door mijn ondertekening wordt er toch een signaal afgegeven dat we te veel doordraaien met de privacywetgeving. Welke politieke partij houdt zich hiermee bezig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: