Topvrouwen, deel 4

Een quotum voor 40% vrouwen ‘on board’, in raden van bestuur, dat is het voorstel waar het Europees Parlement dit voorjaar over stemt. En hopelijk voor stemt. Want quota werken, bleek tijdens de conferentie die de European Greens over het voorstel organiseerde (zie hier het verslag en hier de hele registratie).

womens_debate_pan-500x162

In Noorwegen blijkt dat old boys’ networks worden doorbroken doordat bedrijven gedwongen worden om hun criteria en werving transparanter te maken, en buiten de gebruikelijke vijvers te vissen. De vrouwen die aangetrokken worden, zijn jonger en hoger opgeleid dan de zittende bestuurders.

En wat is er nodig om die vrouwen aan te trekken? In ieder geval een transparante werving- en selectieprocedure. Plus gerichte scouting. En goede kinderopvang en andere secundaire voorwaarden.

Meer vrouwen ‘aan boord’, het kan dus best. Verfrissend en nodig. Om het arbeidspotentieel te benutten (de vergrijzing komt eraan), omdat aangetoond is dat diversiteit in het management beter is voor bedrijfsresultaten en vanwege ‘gender democracy’: bestuurders nemen beslissingen die mannen en vrouwen aangaan, dus vrouwen moeten daarover meebeslissen.

En dat geldt natuurlijk net zo hard voor politiek en openbaar bestuur. Zoals ik eerder schreef, mogen zich ook (zelfs?!) bij GroenLinks meer vrouwen melden voor bijvoorbeeld een plek in de Eerste of Tweede Kamer of het partijbestuur. Aan de slag dus met de werving- en selectieprocedures. En vooral met de scouting!

PS: vergeet de petitie niet te tekenen op http://get-women-on-board.eu/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: